За пета поредна година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон в Северозападна България. Тази година темата ще бъде ИзЦЕЛяване – решения по време на криза. Тя събира в себе си безброй възможности за идеи, проекти и реализацията им.

Свързана е с COVID-19 кризата, която обхвана целия свят и това как ние можем да и противодействаме. Тази ситуация доведе много от страните до колапс в здравната им система, бюджета и засегна най-много обикновените граждани.

Темата ще има за цел да провокира творческо мислене за намиране на технологични решения, които да помогнат на хората в настоящата ситуация. Отборите могат да предложат идеи за проблеми, които те виждат като значими.

Събитието ще се проведе в ИТ центъра на ул. „Кокиче“ 14, на 02 – 04 октомври. Ще стартира в петък вечер и ще протече през уикенда.

Тогава ще бъдат представени и компаниите партньори на събитието – WMware, Questers, America for Bulgaria, Melon и Vola software, благодарение на които са подготвени награди и различни изненади за участниците.

В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и възрастни. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за технологичен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Участниците може да работят в една от 4-те категории: Уеб сайт и уеб приложение / Мобилно приложение / Десктоп приложение / Embedded системи (хардуер).

Събери отбор от 2 до 5 човека и заедно ХАКВАЙТЕ за позитивна промяна в обществото.

Регистрацията е отворена, запиши отбора си сега на: https://hack.vratsa.net/