На тържествена церемония бяха връчени дипломите на 78 абсолвенти от филиал “Проф. д-р Иван Митев” във Враца към Медицински университет – София.

Тази година, във висшето учебно заведение се дипломира и първият випуск, със специалност “Лекарски асистент”.

Официален гост на събитието бе заместник-кметът Александър Владимиров, който приветства абсолвентите от името на кмета Каменов.

“Поздравявам Ви за избора, който сте направили. Днес, нашето общество има нужда от знанията и уменията Ви! Вярвам, че с упоритост и хъс за развитие, ще докажете, че този избор не е случаен! На добър час!” – каза още заместник-кметът Владимиров.

Председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов заяви, че академичната общност е мястото, където човек изгражда себе си.

“В тази благодарна професия се борете единствено и само за човешкия живот. Бъдете добри хора и професионалисти!” – допълни д-р Христов.

Директорът на филиала проф. д-р Павлинка Добрилова пожела на абсолвентите здраве, сили и призова завършващите да бъдат отдадени на професията си.

На дипломирането присъстваха още: заместник-ректорът на Медицинския университет доц. д-р Елица Деливерска, доц. д-р Васил Свещаров, управители на лечебни заведения и институции.