Със спектакъл, магичен базар и експозиция от плакати във Враца ще бъде отбелязана 119-та годишнина от рождението на легендарния илюзионист Мистер Сенко.

В постановката „Мистер Сенко – Легендата“ ще участват Мисис Сенко, Михаил Вешим, Ивокс Меджик, Старбой Айван и много други. В рамките на честването ще се проведе магичен базар и специална експозиция от плакати на Мистер Сенко.

Събитието е под патронажа на кмета Калин Каменов и ще се проведе на 22 февруари /четвъртък/ от 18:00 часа в Градската концертна зала. ВХОД – СВОБОДЕН!

Спектакълът се организира от Съюза на българските илюзионисти и клуб „Сенко“.

Мистер Сенко е роден на 12 февруари 1905 година във Враца. Той е сред най-известните илюзионисти не само у нас, но и по целия свят. Рожденото му име е Евстати Христов Карайончев. Въпреки тежкото си детство, успява да постигне удивителна творческа кариера. Илюзията, с която придобива световна слава и впечатлява Холивуд, е „Сваляне на главата“.

Благодарение на този номер, Мистер Сенко става носител на специалната награда на Американската асоциация на илюзионистите (1961 г., щата Индиана). Други известни негови илюзии са “Електрическият стол” и “Разрязване на жена с циркулярен трион”.