В рамките на месец юли, Враца ще е домакин на изложба, посветена на пътната безопасност.

Над 40 детски рисунки и тематични плакати представят погледа на младите хора върху начините за правилно шофиране, както и най-често срещаните причини за произшествия.

Изложбата е част от националния конкурс на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, като паната са подредени пред сградата на местната администрация. В творческата инициатива под надслов „Пази семейството на пътя“ са взели участие десетки деца и младежи от цялата страна.

Основните теми, които са засегнати в творбите са свързани с опасностите от използване на мобилен телефон при шофиране, употребата на алкохол и наркотични вещества и др.

 

Кметът Калин Каменов коментира, че това е поредната инициатива на Община Враца, която цели да привлече вниманието към пътната безопасност.

„За съжаление всеки ден ставаме свидетели на пътнотранспортни произшествия. Целта на подобни инициативи е да бъдат провокирани както водачите на автомобили, така и пешеходците. През 2019 година, съвместно с Ротари клуб поставихме 10 иновативни пътни знаци на ключови пешеходни пътеки, които да засилят вниманието на участниците в движението. Същевременно, с клуб Враца Велообщество организираме колоездачни походи с различни интерактивни беседи, чиито фокус отново е безопасността на пътя“ – каза още Каменов.