На 1 юни – Международният ден на детето, Драматично-куклен театър – Враца ще направи специален жест към малките жители на Враца и Белоградчик.

Театърът ще участва в празничните мероприятия в двата града с уникални преживявания за децата.

Във Враца на 1 юни, от 9.30 пред сградата на община Враца малките жители и гости на града ще имат възможността да се включат в интерактивни театрални игри и да научат основните техники в кукловодството с помощта на актрисата Капка Пеняшка.

Събитието е под надслов „Да играем театър с Капка Пеняшка“, което обещава да бъде не само забавно, но и образователно, като ще даде на малчуганите възможност да се запознаят отблизо с магията на театъра и да развият своите артистични заложби.

В Деня на детето, след повече от 7 години, Врачанският театър отново ще играе в Белоградчик. Със съдействието на общинската управа и кмета Боян Минков децата на Белоградчик ще гледат премиерната постановка на театъра „Аладин“.

Освен театралното представление, програмата за 1 юни в Белоградчик включва и множество други забавления като игри, конкурси и творчески работилници.

Заповядайте да отпразнуваме заедно Деня на детето с Врачанския театър във Враца и Белоградчик и да подарим на малчуганите един ден, изпълнен с усмивки и вълшебства!