Усилени репетиции текат в последните дни преди премиерата на най-новата постановка на врачанския театър „Гимнастика за бременни“ по текст на Здрава Каменова.

Спектакълът е първата постановка, която режисьорът Петринел Гочев прави с врачанската трупа.

Премиерата на най-новия му спектакъл ще бъде на 22 декември от 19 ч. в салона на читалище „Развитие“. Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева, а ролите се изпълняват от артистите на Драматично-куклен театър Враца Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Теодор Софрониев, Борислав Сарафанов, Делчо Чолаков, Калин Костадинов и със специалното участие на гостуващата актриса от Народен театър „Иван Вазов“ Гергана Змийчарова.

„Гимнастика за бременни“ е забавна история за четири бременни жени и четирите на име Мария. Те се запознават на курс по гимнастика за бременни, а това запознанство ги отвежда до едно необмислено бягство и до най-лудата нощ в живота им. Една пиеса за най-екстремното, най-трансформиращото преживяване, а именно бременността, как жените и мъжете преминават през нея и оцеляват ли любовта, избора да си родител. Едно пътуване през абсурдите, лудостта, стриите и любовта на четири бременни жени, четирима мъже и една ексцентрична лекторка.

Предпремиерата на „Гимнастика за бременни“ е на 21 декември от 19 ч. в камерна зала на ДКТ-Враца.

Заповядайте!