При голям интерес премина премиерата на най-новата постановка за деца на врачанския театър „Коледна неразбория“, на 7-ми декември в Камерна зала.

Спектакълът е под режисура на Дарко Ковачовски, а в детското представление участват актьорите Юлия Колова, Анна Ахчийска, Капка Пеняшка и Анастас Жайгаров.

Зрители на премиерното представление бяха ученици от ИОУ „Васил Левски“ в областния град. Непослушните елфи Зън и Дрън създават бъркотия.

Вместо внимателно да вземат писмата и да ги занесат на Дядо Коледа, те са ги намокрили, а това е голяма беда! Как ли ще ги прочетат, за да може и тази година добрия старец навреме да раздаде желаните подаръци! Сценографията и костюмите са на Надя Василева, композитор Камен Николов.

През месец декември коледната постановка ще гледат ученици от началните класове и малчугани от детските градини не само във Враца, но и от други населени места.

На 22 декември в читалище „Развитие“ от 19 ч. предстои и премиерата на постановката „Гимнастика за бременни“ от Здрава Каменова.