Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и най-големият сайт за четене и книги Аз чета – AzCheta.com се обединиха в обща инициатива за онлайн представяне на автори по време на извънредното положение.

Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека “Христо Ботев” град Враца, а за стрийминга ще се погрижи опитният екип на „Аз чета”.

Специалният гост на първото онлайн представяне е детската писателка и художничка Нуша Роянова.

Тя е е илюстратор, писател, графичен дизайнер, издател, учител по рисуване, създател на издателство „Дъбови листа“ и инициатор на конкурс за авторски детски приказки. Живее шест години в САЩ, а понастоящем – заедно със семейството си във Варна. Автор е и на поредицата от 7 книжки за деца „Джак и Ема”, както и на картинната книга „Жабчето Жо”, чийто главен герой търси своето основно призвание. През последните 12 месеца издателство „Дъбови листа” нашумя с изящните книги на Елен Делфорж и илюстратора Кантен Гребан „Мама” и „Любов”, за които също ще поговорим.

Срещата започва от 15 ч. на 24 март, а единственото, което трябва да направят потребителите е да са на линия във фейсбук.

Съвместната инициатива за представяне на автори онлайн доказва, че дори във времето на социална изолация обществената библиотека продължава да бъде новатор като използва възможностите, които предлага дигиталната среда за достъп на потребителите си до литература и изкуство.

Онлайн разговорът е част от инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета”, която стартира на 14 март.

От екипа обещават, че през следващите няколко седмици ще се постараят да направят стоенето вкъщи много по-леко и приятно с редица инициативи. Всичко за тях може да прочетете тук: https://azcheta.com/