Роденият във Враца диригент Росен Гергов, пристига от Виена, където живее с музикалното си семейство, за концерта на 6-ти април от 19.00ч. от новия цикъл „Поколения таланти“. Солисти на Симфониета-Враца ще бъдат талантливите синове на маестро Гергов – Кай, Рей и Лео, които свирят на цигулка, виолончело и пиано от малки, и въпреки крехката си възраст, вече са носители на международни и наши награди.

В програмата на концерта в четвъртък са включени емблематични произведения от прочути, обичани от публиката композитори:

В. Моцарт – Увертюра към операта „Вълшебната флейта“; В. Моцарт – Концерт за пиано и оркестър № 8 в до мажор, KV 246; П. Чайковски – „Вариации на тема Рококо“ за виолончело и оркестър, оп. 33; Ф. Менделсон – Концерт за цигулка и оркестър в ми минор, оп. 64

Билетите са в продажба в “Гъбката” (до х-л “Хемус”) и на тел. 0896718303, 0899827060. В билетния център се продават и книжки с подробна информация за солистите, диригентите, композиторите и произведенията, включени в програмата на Симфониета-Враца до края на месец юни’23.

Притежателите на абонаментни карти в пролетния полусезон на оркестъра вече притежават книжките и с лекота се ориентират кои са частите на произведенията, запознават се с авторите и техните интересни творчески и житейски истории, както и с биографиите на гостуващите музиканти.