Враца софтуер общество предоставя нова възможност за обучение на всички врачани, които искат да надградят знанията си по програмиране и да се превървант в едни от най-търсените специалисти в сферата.

От март стартира курс по ReactJS. Всеки, който има основни познания по Java, Javascript, PHP, или друга техонология и HTML/CSS и иска да усъвършенства уменията си, може да се запише за обучението на Враца софтуер.

Срокът за кандидатстване е до 7 март чрез попълване на контактна форма на сайта на сдружението, като към нея трябва да се прикачи CV и линк към GitHub с последните проекти, по които си работил.

Лектор на курса, който е с продължителност три месеца, ще бъде един от най-добрите специалисти по React Георги Пеков с почти 10-годишен опит в програмирането.

Обучението включва теория и много практика и ще се провежда в удобно за учащи и работещи време.

Най-добре представилите се курсисти ще имат възможност да започнат платен стаж към софтуерна компания. За мотивираните и отлични курсисти са предвидени и стипендии.

Вече седем години Враца софтуер общество организира курсове по програмиране и други дигитални професии. През обученията са преминали стотици врачани, а над 50 човека работят предизвикателна и добре платена работа.

Ако искате да се развивате успешно в ИТ сферата, побързайте да се запишете за курса по ReactJS!

Светослав Василев е един от много врачани, завършил курса на Враца софтуер общество по програмиране с PHP. Само преди седем години вече старшият програмист работи като портиер на минимална заплата във врачанско училище. Тогава попада на курсовете на новосъздаденото „Враца софтуер общество“.

„Това коренно ми промени живота и продължава да го променя“, разказва Светослав. След курса започва да поема малки проекти, за да се доусъвършенства, и през януари 2017 година програмирането се превръща в основния му поминък. Присъединява се към екипа на „Вола софтуер“, тогава „Инвейтикс“, обявена за една от най-добрите софтуерни фирми в Източна Европа за 2020 година от американската платформа за оценки и отзиви „Клъч“. Понастоящем Светослав е тим лидер на техния PHP отдел.

Лилия Михайлова е една от първите, завършили курса по програмиране с Java през 2016 г. Записва го, случайно, след като вижда репортаж за него по телевизията. Решава да кандидатства, тъй като поради липса на стаж по специалността си (биотехнологии) не може да започне работа. Няколко месеца след завършването си получава предложение за работа, а малко след това става и преподавател по програмиране към курсовете на Враца софтуер. И до днес продължава да работи като програмист и се включва в различни и интересни проекти.