По традиция, в инициативата „Маратон на четенето“, Регионална библиотека организира срещи с популярни автори.

И тази година срещите ще преминат под мотото #ВкъщиСъмИЧета, като част от кампанията за представяне на онлайн писатели, организирана в партньорство с най-големия сайт за четене и книги „Аз чета“.

Срещите ще се провеждат на живо във фейсбук страницата на библиотека: http://fb.com/libvratsa , а за стрийминга се грижи екипът на azcheta.com.

Специален гост на библиотеката на 22 април от 18:30 часа ще бъде Виктория Бешлийска. Тя ще представи дебютна си книга „Глина”.

генерал агрохимикали

Виктория е филолог по образование, майка на две деца. Работила е като учител по български език и литература, редактор на списания, а от няколко години се занимава с реклама и маркетинг. Автор на блога за събиране на стари думи и нови светове @По дирите на думите и инициативата #ОбичамБългарскитеДуми. Дебютният ѝ роман „Глина“ предизвика огромен интерес сред любителите на красивите думи.

В деня на книгата и авторското право – 23 април от 11:30 часа ще срещнем нашите млади приятели с изключителния Милен Хальов, авторът на „Кало Змея“. Той ще е деветнадесетият гост в кампанията #ВкъщиСъмИЧета.

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува. Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтиква да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност „Анимационна режисура”. Дипломният му филм „Трафик“ участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу“. Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото обича и умее да разказва истории. Както ще се уверите, когато прочетете „Кало Змея“.