За поредна година, в рамките на Ботеви дни ще бъдат организирани редица тематични събития и вечерни концерти. Това стана ясно от провелото се първо заседание на Ботевския организационен комитет.

По време на срещата членовете на комитета участваха в изготвянето на програмата, посветена на 144-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

И тази година част от програмата ще бъдат вечерни концерти, с участието на известни изпълнители от страната, тематични ученически изложби, литературни четения и конкурси.

За пореден път ще се проведе и възпоменателното тържество на връх Милин камък, в което участие вземат както читалищата от Враца, така и походниците от 74-ия НТП „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“.

По време на тазгодишните чествания, Враца ще бъде домакин на 10-та Национална среща на детски и младежки парламенти в страната, а стотици деца ще се включат шествието на мажоретни състави, както и в инициативата „Със стихове и песни по Ботевата алея – по стъпките на Ботев“.

Следващото заседание на организационния комитет ще се проведе през март, като на него отново ще бъде дискутирана програмата на Ботеви дни 2020.