Две важни пътни отсечки в община Бяла Слатина, част от третокласната пътна мрежа, са в ремонт по програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Областният управител Малина Николова и директорът на Областно пътно управление – Враца инж. Веселин Николов, съвместно с представители на фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“ провериха напредъка на ремонтните дейности в отсечките Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен и Бяла Слатина – Търнава – Алтимир.

Участъкът на път III-1304 Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен е с дължина 9 км и осигурява бърза и безопасна връзка с АМ „Хемус“ и пътен възел „Боаза“. Сега, когато се ремонтира пътят Ботевград – Мездра, голяма част от трафика за столицата минава през пътна връзка Бяла Слатина – Търнак. 

Ремонтът на 12-километровата отсечка от път III-133 Бяла Слатина – Търнава – Алтимир, осигуряваща най-бързата и удобна връзка с републикански път II-15, се изпълнява в срок.  

В пътните участъци е подобрено отводняването, почистена е растителността, профилирани са пътните банкети, извършена е ревизия на водоотводните съоръжения, положени са нови пластове от неплътен и плътен асфалтобетон. Предстои да бъдат изпълнени нова вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка и ограничителни системи.

Довършителните дейности ще приключат до 30 ноември.