На 2 октомври на площада пред НЧХП „Христо Ботев – 1879” Община Козлодуй поднесе своите поздравления специално за всички пенсионери в общината с представяне на празнична програма с участието на Йордан Марков.

Заместник-кметът, г-жа Ивалина Банова, поздрави възрастните хора по случай празника: „С най-топли чувства се обръщам към Вас, представителите на пенсионерските клубове на територията на община Козлодуй. Бъдете все така светъл пример за младите и продължавайте да им помагате със своите съвети и житейска мъдрост. Пожелавам Ви здраве, дълголетие и спокойни старини, изпълнени с внимание и уважение към Вас.”

По време на събитието се проведе конкурс „Вкусна баница направи и с нея се похвали”, организиран от Дарителски фонд „Дарявам, за да помогна”, Козлодуй. В конкурса участие взеха пенсионерските клубове от общината: ПК „Осемте улици и приятели” и ПК „Турлашка махала”, гр. Козлодуй, ПК „Мъдри сърца и приятели” и ПК „Здраве”, с. Хърлец. Победители в конкурса станаха представителите на ПК „Златна есен” от село Бутан. Тричленно жури, с председател шеф-готвач Кристиян Занев, определи тяхната баница като „най-вкусна”. Победителите получиха парична награда, осигурена от Милена Новак – председател на Дарителския фонд. По време на събитието подготвените баници се продаваха благотворително в полза на Фонда, който финансира малки проекти на територията на общината, на детски градини, училища, граждани и други.

След като всеки имаше възможност да опита най-вкусните баници, присъстващите се насладиха на концерта, поднесен от талантливия певец Йордан Марков.