На 5 ноември в спортна зала „Христо Ботев” се проведе Дванадесетият турнир по джудо за деца „Ботева слава”, част от Общински спортен календар Съботният ден бе изпълнен с позитивни спортни емоции. Празникът се радваше на присъствието на многобройна публика.

Кметът на община Козлодуй даде старт на мероприятието, а местният клуб по джудо „Олимпия“ връчи статуетка на г-жа Маринела Николова за принос в развитието на клуба.

В надпреварата стартираха 263 млади таланти от 23 клуба от България и Румъния.

Столичният клуб „Илинден” стана първи в комплексното класиране на турнира с 48 точки, като спечели 6 титли, 3 сребърни и 9 бронзови отличия. Втори се класира съставът на друг столичен клуб – „Респект”, с 39 точки, 5 титли, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Трети е тимът на „Чавдар”, Бяла Слатина, с актив от 36 точки и съответно 4 титли,3 сребърни и 7 бронзови медала.

Отборът на домакините, клуб „Олимпия”, зае пето място, с актив от 27 т. и съответно –1 титла, 4 сребърни и 10 бронзови медала.

В отборното класиране при момчетата №1 стана съставът на “Раковски”, Севлиево, а при момичетата – на “Чавдар”, Бяла Слатина).

Всички джудисти завършиха състезанието здрави и без контузии. Българската Федерация по Джудо връчи на г-жа Маринела Николова почетен плакет.