През 2023 година се навършват 150 години от гибелта на Васил Левски. Апостолът е една от най-внушителните фигури в историята на България.

Вчера, 8 февруари, в навечерието на отбелязването на юбилейната годишнина Начално училище „Васил Левски” отдадоха почит пред паметта на Апостола на свободата с участие на учениците в Урок по родолюбие.

Гост на учебното заведение в ролята на Васил Левски беше д-р Искрен Красимиров (режисьор, оператор, актьор и писател). Той представи своя презентация и нагледни материали. Децата се включиха в урока със своите познания и задаваха въпроси, които бяха провокирани от интересното представяне на госта.

В края на Урока директорът на НУ „Васил Левски”, г-жа Бисерка Димитрова, благодари на г-н Искрен Красимиров за вълнуващото преживяване.

Инициативата, част от Общински културен календар, бе подарък от Община Козлодуй за учениците от началното козлодуйско училище по случай предстоящото отбелязване на 150 години от гибелта на един от най-великите българи – Васил Левски.