За втора поредна година у нас се организира кампанията „За всяко дете по дръвче“, като тази година заявилите желание да се включат са 1447.

Така близо 1500 деца от цялата страна ще засеят и отгледат своите малки дръвчета.

Наред с деца от Хасково, Кърджали, Сливен, Петрич, Гоце Делчев, Свиленград, с. Стамболово, с. Ситово се нареждат и петокласници и шестокласници от ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца.

Около петдесет деца от гимназията прегърнаха идеята и показаха загриженост и отношение към природата и света около нас.

Със своята ръководителка, г-жа Калина Николова, те избраха да посадят семената от кестен и дъб, предоставени от кампанията, дни преди 21 март – Международния ден на гората.

През следващите месеци децата ще наблюдават и ще се грижат за поникващото дръвче, а през есента ще го засадят сред природата.

Кампанията се изпълнява с подкрепата на ученическите отбори от клуб Еко Шампиони, работещи под егидата на Фондация „Хало“ и финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд Активни граждани.

Основната цел на проекта е повишаване ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности.

Участник в проекта е и ППМГ „Акад. Иван Ценов“ чрез Еко клуба, воден от г-жа Пепа Павлова и г-жа Калина Николова.

Поздравления за активната позиция, отговорното отношение и загриженост за бъдещето на света около нас и онези, които ще дойдат след нас!

“Ако ми кажат, че утре ще дойде краят на света, то и днес бих посадил дърво.” – Мартин Лутер Кинг