Ученици от Професионална гимназия “Васил Левски” – гр. Мездра засадиха 100 широколистни дръвчета в местността „Бряста“ в землището на село Долна Кремена. По този начин средношколците се присъединиха към залесителната акция под наслов „Засаждаме бъдеще!“, организирана от Община Мездра в партньорство с доброволческата инициатива “Гората.бг”. Фиданките медоносна акация са дарение от “Гората.бг”.

Община Мездра изказва благодарност на учениците от ПГ “Васил Левски”, които се включиха в екологичната инициатива, както и на ръководството на учебното заведение за създадената организация при провеждането на акцията.

“Браво! Момчета, аплодисменти за вас!, сподели по този повод в социалната мрежа Мирослав Павлов, директор на ПГ “Васил Левски”, която през 2023 г. чества 75 години от своето създаване. Засадихте 100 дървета, оставихте следа завинаги! Показахте за пореден път, че в смях и закачки може да се свършат много ценни неща! Благодаря ви от свое име и от името на Община Мездра! Гордея се вас!”

Припомняме, че в края на м. април повече от 200 доброволци от гр. Мездра и от селата Долна и Горна Кремена, Ослен Криводол и Старо село засадиха в същата местност 8 000 фиданки медоносна акация и червен дъб, отново дарение от “Гората.бг”.

Мирослав Гетов, снимки: ПГ “Васил Левски”- гр. Мездра