След успешната премиера на спектакъла „Гимнастика за бременни“ екипът на врачанския театър продължава да обогатява своя репертоар.

Новото представление „Убийството на Гонзаго“ от Недялко Йорданов е съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката може да види на сцената.

Режисьор на постановката е Пресиян Кузов, който е завършил „Актьорство за драматичен театър“ в Театрален колеж „Любен Гройс“ в класа на проф. Надежда Сейкова, както и „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Маргарита Младенова.

Поставял е пиеси на сцената на плевенския театър, а „Убийството на Гонзаго“ е първата му постановка във Враца. Сценограф на представлението е Габриела Кърджилова, а композитор на пиесата е Дамян Михайлов.

В новия спектакъл на врачанския театър участват актьорите Борислав Сарафанов, Цветана Горкиева, Петър Горанов, Ивайло Вълчев, Теодор Софрониев, Борислав Борисов, Анастас Жайгаров и Кирил Стаменов. В две от главните роли зрителите ще могат да видят и най-новите попълнения в трупата на театъра- Велина Георгиева и София Джустрова, които само преди две години са завършили НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска.

Почитателите на театралното изкуство във Враца ще могат да гледат новата постановка „Убийството на Гонзаго“ от Недялко Йорданов за първи път в началото на месец март 2024 г.