Трима млади талантливи пианисти от Враца, възпитаници на прекрасния клавирен педагог Олга Младенова спечелиха две 1-ви и една 2-ра награда от III Международен музикален конкурс за изпълнители в Трявна,провел се на 2-8 август 2021.

Конкурсът се състоя в два раздела, които бяха оценявани и награждавани поотделно.

В Раздел 1 участието бе чрез предварително изпратени видеозаписи, които бяха излъчени онлайн в ефира на Live 7 TV и в Раздел 2 в присъствена форма в Читалище “Пенчо Славейков 1871” град Трявна.

Наградените деца са в Раздел 1 (онлайн):
Моника Георгиева (8г) – Първа награда
Габриел Байсъл ( 11г) – Втора награда
в Раздел 2 (присъствено):
Елица Стефанова (17г) – Първа награда.

Още едно талантливо врачанско дете Елизабет Киров (12г), което живее в Лондон, взе участие в Раздел 2 (присъствено) и спечели:

Първа награда с изпълненията си на цигулка и Втора награда с изпълненията си на флейта.

В конкурса взеха участие близо 100 млади изпълнителя от 10 държави като солисти инструменталисти (пиано, цигулка, флейта, обой, кларинет, тромпет, цугтромбон, валдхорна, китара, арфа) и като камерни ансамбли.

Журито на конкурса беше с председател: Проф. Томислав Байнов (Германия/ България)- пиано и членове: Левент Ивов (Австрия/ България) – кларинет, Христо Христов (Германия/ България) – флейта, Христофор Маринов (България) – цигулка и Димитър Иванов (Белгия/ България) – контрабас.

III Международен музикален конкурс за изпълнители в Трявна беше в рамките на ТРЯВНА АРТ фестивал, който се организира от първата по рода си телевизия за изкуство в България- Live 7 TV, с подкрепата на Община Трявана и Читалище «Пенчо Славейков 1871».

По време на фестивала всяка вечер на площада пред читалището имаше концерти, на които можеше да се чуе красива и стойностна музика от доказали професионализма си музиканти.