На 25 юни, за пета година, в Ботев парк в Козлодуй ще се проведе традиционният Фестивал на рибата.

Празникът се организира по повод Международния ден на река Дунав и Световния ден на риболова.

Програмата ще започне в 06:30 часа сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място. Няма възрастови ограничения.

генерал агрохимикали

Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Козлодуй в 11:30 часа. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 часа гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от известния готвач Иван Звездев. Ястието ще бъде осветено от Отец Пламен.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.

Успоредно по случай Международния ден на река Дунав ще се проведат и други инициативи на брега реката: от 10:30 ч. до 11:30 ч. – почистване на поречието на река Дунав в рамките на Ботев Парк от младежи доброволци; 11:30 – 12:30 часа – „Творческа работилница“ – изработване на цветни пана от пластмасови капачки;
за най-малките участници – оцветяване на картини със застрашени видове птици и риби, намиращи се по поречието на река Дунав; викторина с награди.

От 12:30 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Ана-Мария, Злати Петров, танцов ансамбъл „Български ритми” и духов оркестър.

През целия ден на територията на парка ще работят скари и търговци на храна.

Вечерната програма ще продължи с концерти на Джина Стоева, Емир и Стоя. Пригответе се за хубава музика и много хора.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени пет победили, които ще получат награди от Община Козлодуй.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк. Участниците в концертната програма и организаторите на събитието ще бъдат допускани до стадиона на Ботев парк.

Община Козлодуй отправя покана към всички жители и гости на общината да посетят на 25 юни Ботев парк, за да усетят атмосферата на петия Фестивал на рибата 2022.