С пищен концерт-спектакъл, в градската концертна зала на Община Враца, Детска градина „Европейчета“ отбеляза патронния си празник и Деня на Европа – 9-ти май.

Заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите от името на кмета Калин Каменов. „Честит празник на Обединена Европа и на детската градина! Пожелавам здраве, високи цели, устременост, щастливи детски усмивки, успехи и за екипа, и за децата! – каза в приветствието си г-жа Долапчиева.

Директорът на детското заведение – Пламена Цветанова благодари на колегите си за високия професионализъм и им пожела да продължават да бъдат пример за децата, както и на родителите за подкрепата.

Празничната програма посветена на Деня на Европа продължи с много песни и танци, представени от талантливите възпитаници на детското заведение.

Участие в тържеството взеха и гост-изпълнителите от Център за работа с деца, хор „Детелинки“, балетно студио „Арт“ към Народно читалище „Развитие“, индивидуалния изпълнител Сара Ангелова и бивши възпитаници.

На празничния спектакъл присъстваха: председателят на Общински съвет-Враца Владимир Христов, зам. Областният управител на Враца Николай Николов, началникът на РУО Лорета Колева, общински съветници, директори на детски заведения в града, представители на образователни институции и родители.