„Наблягаме на следваща цел – да разширим Съдовата хирургия, защото пациентите очакват това от нас. В момента състоянието на отделението касае второ ниво на компетентност, а ние искаме да достигнем трето ниво. Така ще можем да предложим цялото ниво на портфолио на дейност и услуги.“

Това каза директорът на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца д-р Петър Керемедчиев по време на пресконференция, на която присъства и изпълнителният директор на университетската болница „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев.

По време на срещата с журналисти директорът на болницата засегна и темата за PCR лаборатория във Враца. По думите на Петър Керемедчиев идеята  за новата лаборатория е на професор Начев.

„Стана съвсем спонтанно. Отивах за първи път да обсъждаме договора за съвместна дейност и на професора му скимна тази идея. Така лабораторията в момента е тук, реалност е и работи“, разказа д-р Керемедчиев.

„Враца е единствения град, който има вирусологична лаборатория за Северозападна България, която може да се използва от всички градове от региона. Тя е на изключително добро ниво, не само с апаратура, но и със специалисти.

Тук ще кажа добра дума и за Министерството на здравеопазването, защото аз рядко казвам добри неща за тях, но този път наистина от една приказка само се съгласиха, че ще дадат необходимата сума, за да се купи ангиографски апарат“, добави проф. Начев.