Вчера, 13 май, с тържествена програма Средно училище „Христо Ботев”, гр. Козлодуй отбеляза своя 75-годишен юбилей. Празничната програма се състоя в Дома на енергетика.

Със специални плакети бяха отличени бивши директори на училището и учители, които са допринесли за изграждането и просперитета му.

Г-н Георги Кирков, заместник-кмет на община Козлодуй, поднесе поздравителен адрес и специален подарък от името на ръководството на Община Козлодуй на директора на СУ „Христо Ботев“, г-жа Верка Петкова.

В поздравителния адрес от името на Община Козлодуй и Общински съвет Козлодуй се казва:

„Благодарение на усърдието и професионализма на учители и ръководство, СУ „Христо Ботев” продължава да предава знания и ценности на своите възпитаници. С професионализъм и стремеж към постоянно усъвършенстване Вие градите настоящето и бъдещето на нашата община – знаещи и можещи, отговорни пред обществото млади хора”.

На тържествената церемония, от името на ръководството на Средно училище „Христо Ботев”, с Почетна грамота и плакет бяха удостоени г-жа Маринела Николова, кмет на община Козлодуй, за принос в развитието на училището, и дирекция „Хуманитарни дейности”, за ползотворно сътрудничество.