След като в края на миналия месец Фондация „ADRA България” достави на Община Мездра 1 200 кг хранителни продукти от първа необходимост, с които бяха подпомогнати 100 крайно нуждаещи се лица от гр. Мездра и от 22 села в общината, благотворителната организация направи още едно дарение – 100 хранителни пакети, закупени със средства, предоставени от АDRA International, LDS-USA и ADRA ERO.

С тях ще бъдат подпомогнати 100 души от уязвими групи в общината: 14 в Мездра, 8 в Зверино, по 7 в Моравица и Лютидол, 5-ма в Типченица, по 4-ма в Кален, Крета, Лютиброд, Руска Бела и Цаконица, по 3-ма в Брусен, Върбешница, Горна Бешовица, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Елисейна, Игнатица, Крапец, Лик, Оселна, Ребърково и Царевец.

Всеки хранителен пакет съдържа 18 продукти от първа необходимост – боб, брашно, грах, леща, макарони, ориз, сол, захар, олио, оцет, фиде, белени домати, зелен фасул, лютеница, паприкаш, пастет, прясно мляко и рибна консерва.

Дарението ще бъде разпределено от отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра по заявки, подадени от кметовете и кметските наместници на населените места.