През изминалата седмица Община Козлодуй започна ремонтни дейности на ул. „Тодор Каблешков”, във връзка с проект „Ремонт и поддържане на уличната мрежа на територията на община Козлодуй”.

Участъкът включва пътя до Автогарата, от кръстовището с ул. „Хаджи Димитър”, в посока СУ „Св. св. Кирил и Методий”, до кръстовището с ул. „Христо Ботев”. Ще бъдат извършени ремонтни дейности и на паркинга зад бл. 70.

След асфалтиране на посочените участъци ремонтните дейности ще продължат по ул. „Васил Коларов”. От кръстовището на ул. „Търговска”, до магазин „Корона” (ул. „Симеон Русков”) и до ул. „Христо Ботев” (зад читалището). В този етап влизат и паркингите на бл. 86 и 87.

Община Козлодуй работи по дългосрочен четиригодишен проект „Ремонт и поддържане на уличната мрежа на територията на община Козлодуй”, като за целта в общинския бюджет всяка година, от 2020 г. включително, са заложени и ще се залагат по 500 000 лв. Предвидено е фрезоване и асфалтиране на проблемни участъци от уличната мрежа на територията на общината.