По повод Деня на българския спорт, 17 май, Община Козлодуй организира спортен празник, част от който е традиционният маратон, който тази година ще стартира от бившата бензиностанция „Региана” ще премине по улица „Ломска” и на сградата на РУ „Полиция” ще направи ляв завой, за да продължи към крайната си точка – новия стадион в гр. Козлодуй, където ще завърши с почетна обиколка.

Бегачите ще преминат през три обособени пункта, от които желаещите ще могат да се включат в мероприятието. Въпросните пунктове ще бъдат разположени, както следва: пред ресторант „Олтения”, пред бившата закусвалня „Европа” и пред сградата на РУ „Полиция”.


За включване в маратона ще се предават собственоръчно подписани декларации, срещу които ще се получава стикер с номер за участие.

Всички участници под 18 години ще трябва да предоставят декларации от своите родители, които се подписват, че са съгласни децата им да се включат в маратона.

За възрастните, които ще се присъединят, декларации ще се попълват на място. Не е необходимо предварително записване за участие.


Община Козлодуй приканва гражданите да се включат масово в спортното събитие, с което ще се отбележи Деня на спорта и ще бъде дадено началото на Ботевите тържества. За всеки участник (на финала) ще има специална тематична награда.


Маратонът ще стартира точно в 17:15 часа и се очаква да приключи около 17.45 часа на стадион централен в града, където по това време официално ще бъдат открити Ботеви дни 2019 и ще се проведат 2 щафети по 400 метра за деца от детските градини в Козлодуй и ученици от 1-ви до 4-ти клас от училищата в общината. Гвоздеят на програмата ще бъде състезанието на СК „Максимус” – лежанка и тяга, със специален гост Красимир Сарафов.
Очакваме Ви на 17 май (петък), в 17:00 часа, на стадион централен, гр. Козлодуй!