Денят на балотажа в региона започна спокойно. 340 служители на МВР (полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари) охраняват СИК и ОИК, грижат се за реда, сигурността и безопасността на движение в областта.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК, до този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

На откритата линия в МВР, тел. 02/982 22 32 и имейл  izbor@mvr.bg , се приемат сигнали, свързани с нарушения на изборния процес. Подаваните сигнали трябва да са относими към дейността на вътрешното министерство.

В днешния ден, служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула  ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност,
желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Напомняме, че удостоверения – осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в деня на втория тур на изборите за кметове, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта.

ОД МВР – Видин е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден в областта.

Припомняме, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние лица. Охраняващите служители от МВР нямат право да влизат в секциите, а при необходимост ще се намесват само по искане на председателите на СИК.