От 12 до 16 юни в гр. Будапеща, Унгария, се проведе турнир за Световната купа по кикбокс. Над 4000 спортисти от 85 държави взеха участие в надпреварата.

Трима състезатели от СК „Златните момчета”, гр. Козлодуй бяха част от националния отбор на България: Виктор Иванов, Мартин Цветков и Цветимир Иванов.

Виктор Иванов, успя да се пребори с конкуренцията в категория до 42 кг., при деца до 15 г., като много малко не му достигна на финала за да спечели златото.

Мартин Цветков, който за първа година играе при деца до 15 г., остана осемнадесети, а Цветимир Иванов е на дванадесето място.

„Самият факт, че деца от Козлодуй участват в спортен форум от такава величина, смятам, че е огромно постижение”, сподели Георги Вачев, треньор и председател на СК „Златните момчета”, гр. Козлодуй.

Националите ни успяха да спечелят общо 27 златни, 21 сребърни и 40 бронзови отличия. Това е последното състезание за първото полугодие на златните момчета. Есента се подготвя традиционния Международен турнир по кикбокс „Купа Козлодуй”, който привлича силни участници от различни държави.