Отборът по стрелба на СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие в Републикански преглед по стрелба с автомат „Калашников“. Събитието се проведе  в дните от 28.09.2020г. до 01.10.2020г. на специализирания полигон към Съвместното командване на специалните операции край село Црънча.

Състезанието се организира за първи път едновременно с обучение и теоритична подготовка, а организатори са Център за бойна подготовка и спорт към Академия на МВР, Стрелкова асоциация – МВР и домакините от ОД на МВР – Пазарджик.

Всички служители показаха умения при бойна стрелба с автомат „Калашников“ в три сцени, наподобяващи ситуации в реална градска среда.

Отбора на врачанските полицай в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Петко Петков влезе във финала, а след него и в почетното класиране, заемайки петото място. На първо място се класира отборът на ОДМВР – Велико Търново, втори – колегите им от ОДМВР – Силистра, следвани от служителите на ОДМВР – Стара Загора.

Резонно повечето от участниците в републиканския преглед бяха от специализираните тактически звена в МВР, докато врачани дължат престижното класиране на стрелковите си умения, и по малко на подготовката си с автомат.

В републиканското първенство взеха участие 22 отбора и общо 86 състезатели.

На церемонията по закриването, купите и медалите за победителите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пазарджик, а домакините от полигон към Съвместното командване на специалните операции изказаха поздравления към организаторите и основните ръководители на състезанието – главните инструктори към ЦБПС и Стрелкова асоциация.

Стрелците на СК „Спартак-Враца“ започват подготовка за следващото си участие – Републикански турнир по полицейска стрелба “Кракра Перник“, който ще се проведе в средата на месец октомври.