С предстоящия концерт в четвъртък от 19.00ч. в градската зала, симфоничният оркестър на Враца отново посреща на своята сцена изявен концертмайстор от Европа.

Световната цигуларка Анне Нагл, концертмайстор на прочутата „Фолксопер Виена“ се завръща във Враца, в навечерието на коледния сезон, с впечатляващо изпълнение на В. А. Моцарт – Концерт за цигулка и оркестър № 3, KV 216; А.

За втори път, от своята 16-годишна възраст насам, във Враца на 17-ти ноември гостува и блестящата българска пианистка Биляна Цинликова, която живее и работи в Австрия. Когато е била ученичка в Музикалното училище в Плевен, пианистката е гостувала като солист на Врачанския оркестър. Завръщането и след години на бляскяво кариерно развитие, на солист и преподавател в чужбина, ще имаме възможност да чуем в концерта “Космополити” на 17.11 от 19.00ч. в изпълнение на Концерт за пиано от А. Дворжак.

Програмата на концерта „Космополити“ включва и съвместно изпълнение на блестящите гостуващи солисти и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов в Концерта за пиано и цигулка от Й. Хумел.

Билети, абонаментни карти и книжки с програмата на Симфониета-Враца до края на годината, можете да закупите в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060.