Специално подготвена книжка-каталог с програмата на оркестъра до края на юни ‘23, вече се продава в Билетен център „Гъбката“ до х-л „Хемус“. При закупуване на абонамента карта за Концертен сезон “Пролет-Лято”, книжката е бонус към предлаганите специални условия, място в залата и отстъпки в промоционалния план.

Началото на концертния полусезон „Пролет-лято’23“ на Симфониета-Враца е в петък, 3-ти февруари от 19.00ч. в градската концертна зала. Солисти на бляскавата „Оперна гала“ са оперни певци, с успешни първи стъпки на професионалните сцени в България, лауреати на редица конкурси, които пристигат във Враца следващата седмица за работата си с оркестъра и диригента Никола Петров.

Някои от певците вече са гостували в предходните сезони на Симфониета-Враца, с други ще се срещнем за първи път в предстоящия концерт. Солисти в „Оперна гала“ на 3-ти февруари са: Аида Пипоян, Вивиен Георгиев, Димитрина Кечеджиева, Елеонора Джоджоска, Ивелина Рашкова, Криста Петкова, Мартин Димитриевски, Стоян Буюклиев.

В програмата на бляскавата оперна гала са включени арии и дуети от прочути произведения на: В. А. Моцарт, Г. Доницети, Дж. Росини, П. Маскани, В. Белини, Дж. Верди, Фр. Чилеа, А. Дворжак, Ж. Бизе, Ж. Офенбах, П. Хаджиев

Билетите са в продажба в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), на тел. 0896718303, 0899827060.