XXXVII Международен младежки музикален форум продължава на 23.05 с първия концерт от цикъла “Традиции и съвременност”, в който участват известни млади музиканти, докторанти в Държавната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”.

Солисти: Божидара Трохарова (китара), Велина Петкова (цигулка), Деян Великов (контрабас), Мартин Илиев и Мартин Савелиев (кларинет), Николай Желязков (пиано). Ще ги чуем под съпровода на Симфониета-Враца с диригент Светлана Галианова.

В програмата: Р. Балкански – Song and Dance за китара и оркeстър (премиера за гр. Враца); А. Понкиели – Дивертименто за 2 кларинета и оркестър Il Convegno, оп. 76 (премиера за гр. Враца); К. Дебюси – Първа рапсодия за кларинет и оркестър; П. Чайковски – „Медитация“ за цигулка и оркестър; Д. Драгонети – Концерт за контрабас и оркестър в ла мажор (премиера за гр. Враца); М. Левиев – Вариации по тема от Корели за пиано и оркестър (премиера за гр. Враца)

В Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060, можете да закупите билети и книжки с програмата на Симфониета-Враца до края на юни.