Подбрани концертни програми с гостуващи, именити музиканти ще видим в лятната програма на Симфониета-Враца в двора на Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“.

Музикалните събития се превърнаха в сензация миналата година, с великолепния звук на Врачанските симфоници, непринудената атмосфера в двора на комплекса и вълнуващите изпълнения на любими произведения и солисти в летните вечери.

През юли, музикалните срещи под открито небе на Симфониета-Враца започват на 7-ми (сряда) от 18.30ч. с известни оперетни и мюзикълни шедьоври. Ще чуем познати и обичани арии и дуети от Фр.Лехар, Им.Калман, Л.Бърнстейн, Фр. Лоу, Х.Арлън и др.

В гала-концерта „Оперета и мюзикъл“ гостуват солистите: Русалина Мочукова (сопран) и Борис Тасков (тенор). Симфониета-Враца ще чуем под диригентската палка на Владимир Бошнаков.

Билети в градския билетен център (гъбката до х-л “Хемус”), тел: 0896718303, 0899827060. Предварителната продажба осигурява отстъпка в цените на билетите. Всички концерти на Симфониета-Варца се провеждат съгласно противоепидемичните мерки в страната, при спазване на изискванията за вход и отстояния.