Врачанските симфоници възобновяват концертите си с публика през февруари в залата на Читалище „Развитие“ при спазване на всички разпоредби за дистанция, вход и дезинфекция.

Предстоят интригуващи срещи с именити класически музиканти и обичани популярни изпълнители, гости на Симфониета-Враца в месеца на любовта.

Началото е 5-ти февруари от 19.00ч. с концерт от цикъла „Viva Beethoven“ със солист цигуларката Рония Пуц (Германия) и диригент Иван Илиев. В програмата: Концерт за цигулка и оркестър от Л.В.Бетовен и премиера във Враца на Симфония №1 – Първата българска симфония от Никола Атанасов.

Дали любовта ще спаси света на 12-ти февруари? Отговорът на този въпрос ще открием в един бутиков концерт на брилянтната българска певица Маргарита Хранова и струнен ансамбъл към Симфониета- Враца.

Георги Милтиядов поднася букет от аранжименти на всички влюбени, които предпочитат живата музика пред откъснатите цветя.

Разумната формула: „дисциплина, дезинфекция, дистанция“ осигурява незабравимо преживяване в Читалище „Развитие“ на 12-ти февруари от 19:00 часа.

На 18-ти февруари от 19.00ч., отново в залата на Читалището, ще се състои концерт с прочути произведения на Г.Форе, П.И.Чайковски, Ж.Бизе в изпълнение на Симфониета-Враца. На диригентския пулт ще видим американката Елора Ленкоски, която е завършила престижния Моцартеум в Залцбург.

Билетите за всички концерти през февруари в залата на Читалище „Развитие“ са в продажба на касата на Градския билетен център, тел.: 0896 718 303 и 0899 827 060. Капацитетът на залата е ограничен на 30% посещаемост, съгласно разпоредбите.