„Концерти за двама“ е новият концертен цикъл на Симфониета-Враца, с който оркестърът посреща своята публика на 24-ти февруари от 19.00ч. в градската концертна зала.

Ще имаме възможност да чуем двама прекрасни гостуващи солисти – Дмитрий Серебренников (цигулка) и Изабел Маркова (виола), носители на редица отличия от престижни международни конкурси, чиято кариера се развива успешно с участието им в много музикални фестивали и концерти с прочути световни оркестри и диригенти. Младите солисти съчетават творческите си търсения в съвместни изяви в Швейцария, където живеят в последните години. Наскоро музикантите обявиха официално, че са двойка и в живота, с публикация за своя годеж в социалните мрежи. За първи път музикантите гостуват заедно в България в концерта от цикъла „Концерти за двама” под диригентската палка на Христо Павлов, на 24.02 в градската зала.

В програмата са включени: С. Рахманинов – Прелюд в до диез минор; Б. Бритън – Концерт за цигулка, виола и оркeстър, Й. Хайдн – Симфония № 92 „Оксфорд“.

Билети на касата в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060. Входът в концертната зала се осъществява с валиден Зелен сертификат или тест.