Симфониета-Враца кани всички почитатели на 1-ви април на концерта в София с преференциални цени от Билетен център „Гъбката“.

Първоначално, планираното гостуване в България на легендарния пианист е във Враца, в градската концертна зала. За изпълнението на Концерта за две пиана и оркестър KV 242 от В.А.Моцарт от блестящите музиканти – Бруно Канино и Тодор Петров, са необходими два рояла. От Симфониетата се обръщат за съдействие към Читалище „Развитие“, където се намира вторият роял в града. За съжаление, Иванка Караиванова, председател на Читалището във Враца отказва съдействие, при липса на разбиране и професионални аргументи.

В резултат, врачани загубват възможността да чуят легендарния пианист в града си, а планираният концерт ще се състои в София на 1-ви април от 19.00ч. в залата на Националното музикално училище „Л.Пипков“ в София, ул. „Оборище“ 17, където световноизвестният Бруно Канино ще свири със Симфониета-Враца и българския пианист Тодор Петров, под диригентската палка на Христо Павлов.

генерал агрохимикали

Специално за почитателите на Симфониета-Враца, на касата в Билетен център „Гъбката“ в града ще се продават ограничен брой билети с преференциални цени.

„Гостува ни световна звезда – Бруно Канино, легендарен пианист, който има издадени най-много дискове и плочи в световната история. Свирил е с всички велики изпълнители в последните десетилетия, има и солови, много популярни записи. Над 500 са неговите официално издадени плочи и дискове. Гостувал е преди години в България. Имах щастието да го чуя на живо, беше ми мечта. Успяхме да го поканим за концерт със Симфониета-Враца, заедно с пианиста Тодор Петров, да изпълнят един концерт, за който почти не може да се открие запис на две пиана, въпреки, че е от В.А. Моцарт. Оригиналът е написан от него за три пиана, но скоро след създаването му е преработен за две от самия автор. На 1-ви април ще имаме удоволствието да се насладим на тази рядко изпълнявана авторска преработка на Концерта за две пиана и оркестър KV 242 от В.А.Моцарт“ споделя директорът на Симфониета-Враца, маестро Христо Павлов.

В програмата на концерта ще чуем още: К. Глук – увертюра “Орфей и Евридика” и Ф. Шуберт – Симфония No.4

Билетите за „Концерти за двама“ на 1-ви април от 19.00ч. в залата на НМУ „Л.Пипков“ с участието на легендарния Бруно Канино и пианистът Тодор Петров, са в продажба в мрежата на Иентим, онлайн в мрежата на EPAYGO.bg и касите на ИЗИПЕЙ.