На 24-ти септември от 19.00ч. градската концертна зала ще се преобрази „В класическа Виена“ от 19.00ч. с великолепната музика на обичаните в цял свят В.А.Моцарт и Л.В.Бетовен.

Солист в предстоящото музикално събитие е Ермано Велианти (кларинет), който ще чуем заедно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Винченцо Мариоци.

Италианският кларинетист Ермано Велианти, който е възпитаник на Conservatorio di Musica Santa Cecilia в родния си град- Рим, развива успешната си кариера в престижните оркестри на Teatro dell’Opera di Roma и Accademia Nazionale di Santa Cecilia, понастоящем преподавател в Conservatorio di Musica “Licinio Refice” – Frosinone, пристига в България специално за концерта на 24-ти септември. В негово изпълнение ще чуем: Концерт за кларинет от В.А.Моцарт.

генерал агрохимикали

В програмамата на „В класическа Виена“ са включени още: В.А.Моцарт – Увертюра към “Сватбата на Фигаро и Л.В.Бетовен – Симфония N4.

На диригентския пулт ще видим италианския маестро Винченцо Мариоци, чиято кариера на музикант преминава през прочутите La Scala Theatre Orchestra (Milan), Regio Theatre Orchestra (Turin), RAI Symphony Orchestras of Milan, Naples and Roma, Milan City Wind Instrument Orchestrа и др.

Билетите за концерта „В класическа Виена“ са в продажба на касата в Билетен център “Гъбката” до х-л “Хемус”, тел. 0896718303, 0899827060.