Престижното отличие “Музикално събитие на годината” 2020 на предаването за класическа музика и джаз на БНТ1 “Вечната музика” бе връчено на директора Христо Павлов, на официалната церемония в Първо студио на Българската национална телевизия.

Класирането се извърши след гласуване на зрителите в сайта на БНТ.

Симфониета-Враца бе отличена с приза в раздел “Класика” за успешния си концерт с премиери на български композитори, представен на 22.09.2020 г. в зала “България”.

„Честита награда! Приемете я като признание от зрителите на едно от знаковите предавания на Българската национална телевизия – „Вечната музика“. Признание за Вашите усилия, за Вашата последователна мисия в съхраняването на духовността“ – бяха думите на Даниел Спасов, Зам.директор „Програмно съдържание“, при връчване на отличието в ефира на БНТ.

От своя страна Христо Павлов благодари от името на Симфониета-Враца за възможността да се осъществи подобна позитивна комуникация с почитателите на класическата музика в България. Благодари специално и на зрителите за широката подкрепа и гласуването им за музикално събитие на годината в сайта на БНТ.

Следващият концерт на оркестъра „Среща на поколенията“ е отново с български произведения и ще се състои на 11.06 в залата на Читалище „Развитие“ Враца, и на 19.06 в легендарната Зала „България“ в София, в рамките на МФ „Софийски музикални седмици“.

На 11.06 в Читалище „Развитие“ почитателите на Симфониета-Враца ще чуят премиерно Концерт за пиано и оркестър от Румен Бояджиев-син. Солист на Симфониета-Враца е популярната българска пианистка Надежда Цанова, диригент Христо Павлов. Ще чуем още „Празнична увертюра“ и “Елегия” от Ангел Заберски-син и „Две пиеси за струнни инструменти“ от композитора Михаил Пеков.

Билетите за „Среща на поколенията“ на 11.06 от 19.00ч. в Читалище „Развитие“ са в продажба на касата в Билетен център „Гъбката“ Враца.

Билетите за концерта на 19.06 от 19.00ч. в София са в продажба в мрежата на Eventim: https://www.eventim.bg/bg/bileti/sreshcha-na-pokoleniyata-sofiya-bulgaria-hall-1234681/performance.html