Директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца получи престижното отличие по време на десетите годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация. Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките.

Церемонията се проведе в рамките на ХХХ национална конференция на ББИА „Библиотеките в дигиталната епоха”, на 15 и 16 октомври в София.

По време на форума Силвия Павлова представи начини, чрез които да останем свързани с читателите, дори по време социална изолация.

Директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца разказа как заедно с екипа успяват да съчетават физическото и цифровото в работата си, дори във виртуална среда. Акцент в презентацията е кампанията за онлайн представяне на писатели, организирана от най-големия сайт за четене и книги „Аз чета” по време на извънредното положение през месеците март – май 2020. Виртуалните книжни премиери затвърдиха и основната роля на обществените библиотеки при откриване и представяне на авторите и създаване на място и формат чрез които писателите и читателите могат да се свързват и макар опосредствани чрез технологиите, да общуват пълноценно дори във времето на социално дистанциране.