Щура лаборатория, надуваем замък, 6-метрово бънжди, скейтпарк, отборни спортни игри

са новите занимания, които Община Козлодуй е осигурила за всички деца и младежи по случай 1 юни – Международен ден на детето.

На сцената ще се проведе фестивалът „Гласът на реката”, организиран от Народно читалище „Христо Ботев”, гр. Козлодуй.

Участниците ще се състезават в две категории: индивидуални изпълнители и вокални дуети, триа и квартети, групи.

Индивидуалните изпълнители се състезават в четири възрастови групи: първа група – детски градини; втора група – от I до IV клас; трета група – от V до VIII клас; четвърта група – от IX до XII клас.

Децата, които дойдат с карнавални костюми, ще могат да ги представят на сцената в 14:00 часа.

Приказни декори за празника ще предоставят учениците и учителите от СУ „Христо Ботев”, Козлодуй.

Традиционно празникът ще се проведе в Ботев парк, който ще бъде затворен за автомобили и със свободен достъп за деца и тийнейджъри, които искат да играят на воля сред красивата дунавска природа. 

В 14:00 часа за по-големите участници ще има демонстрация по скейтборд, а след това в рамките на няколко часа ще се проведат обучения от най-добрите скейтбордисти в България.

В невероятния свят на физиката и химията ще се потопят децата, които ще могат да посетят Щурата лаборатория в 11:00, 13:00 и 17:00 часа.

Машина за пяна, пейнтбол, работилница за бижута, стена за рисуване, работилница „Балонен свят”, Бодиарт, изработване на картички и костенурки също ще бъдат на разположение за забавления на децата в Ботев парк.

През целия ден ще може да се рисува на асфалт, а за най-ориентираните ще има опция да получат допълнителен подарък, след като обиколят шест атракциона и получат печати на специално изработени за деня цветни флаери. Флаерите ще се получават от всяко дете при влизане в Ботев парк.

400 деца ще си тръгнат със снимка за спомен от празника с приказни декори. Шарени аниматори ще раздадата 2 000 цветни балони за празника.

Камионче за сладолед ще предлага безплатно пет вида сладолед от 11:30 часа. Осигурени са 2 000 броя сладолед за децата на празника.

В 12:30 часа децата ще могат да опитат от шоколадовия фонтан.

3 800 броя пуканки, захарен памук, понички и ледени сокчета ще бъдат достъпни за всички участващи в празника в часовете 12:30, 13:30 и 15:30.

Паралелно с празника на детето на лимана ще се проведе второто издание на Рафтинг състезанието за Ботевата купа.

Участници от цялата страна ще покажат умения в различни дисциплини от 10:30, 13:00 и 14:00 часа. Организаторите от спортен клуб „Атом” ще демонстрират спортен рафтинг на всички присъстващи.

За финал изпълнителката Дара ще изнесе концерт от 18:00 часа, а цветна заря ще зарадва всички присъстващи. 

Празникът се осъществява с любезната подкрепа на АЕЦ „Козлодуй”.

Осигурен е безплатен транспорт за жителите и гостите на Козлодуй.

Три големи автобуса на „Боди М Травъл” ще пътуват от спирка „Мелница” в 10:30 часа посока Ботев парк.

В обратната посока автобусите ще тръгнат в 18:30 часа от входа на парка към Козлодуй.

В периода 13:00 – 17:00 часа, в интервал от тридесет минути ще пътуват по два автобуса на „Скорпио-05” с начална спирка СУ „Св. св. Кирил и Методий”, до Ботев парк и обратно.

И двете транспортни фирми осигуряват превозването за собствена сметка.