Това се случва в рамките на Фестивала „Дунавски вълни“,организиран от Община Видин.

В парк „Владикина бахча“ вече приключиха работата си преподавателят по изобразително изкуство Цецка Александрова и нейни ученици. Те преобразиха пространството до една от детските площадки и то оживя чрез образите на любими за малчуганите герои.

В същото време художничката Теодора Георгиева рисува върху електрически табла на ул. „Дондуков“, на тема „Екология“.

Красивите творби не само радват и деца, и възрастни, но имат за цел да привлекат вниманието към опазване на околната среда.  Талантливата млада жена продължава своето участие във фестивала, като ще твори на тема „Музика“ на ул. „Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониета Видин.

От утре започва пресъздаването на своя проект и художникът Светослав Нинов, който ще рисува върху стената на сградата на читалище „Цвят“, откъм Крайдунавския парк.

Припомняме, че в деветото издание на фестивала преди няколко дни бе обявен конкурс за проект на арт инсталация, която да пресъздава духа на Видин и да дава възможност за уникални снимки.

Предложенията могат да се изпращат на лично съобщение на официалната Facebook страница на фестивала.

Всички те ще бъдат качени в специален албум, а идеята, събрала най-много харесвания, ще получи награда – вечеря за двама в ресторант „Бонония“. Крайният срок е 21 август.

Специална комисия, в която ще участват представители на Община Видин, художници и архитекти ще разгледа направените предложения и ще избере най-подходящото за реализация.