На 24 април в СУ „Св. св. Кирил и Методий” се проведе XVI мемориален турнир по шахмат „Йордан Балкански”, който е част от Общински спортен календар.

Състезанието се проведе в рамките на инициативата „24 часа спорт”. В него взеха участие двадесет ученици от трети до десети клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Младите любители на шахматната игра мериха сили в пет кръга, а най-добрите получиха грамоти и награди, осигурени от Община Козлодуй.

Най-престижната сред наградите бе мемориалният плакет с лика на oсновоположника на спорта шахмат в училището – Йордан Балкански, учител по география.

По регламент, независимо кой е победител, плакетът никога не се печели от един и същи играч, а се предава символично като щафета, която трябва да продължи през годините и да запази традицията жива.

Победител и носител на почетния плакет е Калоян Драганов от 8 б клас.

На второ място се класира Даниел Тончев от 7 клас.

Трето място грабна Димитър Михайлов от 7 клас, четвърто място – Петър Лазаров от 5 клас, пето място – Павел Богданов от 4 клас, шесто място – Ивайло Цонов от 7 клас.

Най-малък участник от състезанието е Кристиян Бобочоев от 3 клас. Най-добре представило се момиче – Християна Йорданова от 10 а клас.

По традиция главен съдия РКШ на турнира бе Антон Антов, дългогодишен доброволец в училищните инициативи.