По повод 17 май, Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, в Козлодуй се проведе регионален турнир по мини футбол, част от турнира „България, хайде да ритаме”.

Състезанието започна в 17:30 часа, шампион стана местният „Барселона”, а на второ и трето място завършиха съответно Червена чета „Радецки” и ФК „Оряхово”.

За най-добър играч в надпреварата бе избран Стефан Стефанов от „Барселона”, голмайстор стана Антонио Йорданов от ФК „Оряхово” (6 гола), най-техничен и атрактивен играч – Павлин Димитров от Червена чета „Радецки”, най-добър вратар – Ивайло Варганов от Червена чета „Радецки”, а наградата за феърплей получи Николай Ганчев също от Червена чета „Радецки”.

Турнирът се провежда под егидата на Български футболен съюз (БФС) и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), като победителя в него се класира за следващата фаза, където ще срещне победители от други български общини.

Въпреки неблагоприятните климатични условия, на събитието присъстваше много публика, която направи атмосферата празнична.

От ръководството на Българската асоциация по мини футбол благодариха на Община Козлодуй и в частност на кмета Маринела Николова за подкрепата.