На 15 юни в Спортно-оздравителен комплекс на АЕЦ „Козлодуй” в гр. Козлодуй се проведе турнир по плуване за деца за купата на община Козлодуй. Състезанието е част от Общински спортен календар и се организира от местния клуб по плуване – „Атомик”.

В турнира участие взеха 62 състезатели от два клуба – ПК „Атомик”, гр. Козлодуй и ПК „Ботев”, гр. Враца. Състезанието се проведе в два полудни на закрит 25 метров басейн. Състезателите бяха разделени в различни възрастови групи (2016 и по-малки; 2014-2015; 2012-2013; 2010-2011 и 2009 и по-големи). Дисциплините в които премериха сили плувците бяха: 50 м. свободен стил, бруст, гръб, бътерфлай и щафета 4×50 м. свободен стил.

Г-жа Зорница Симеонова, заместник-кмет на община Козлодуй откри турнира. „Пожелавам успех на всички състезатели! Нека духът на спортсменството и честната игра ви водят през цялото състезание. За нас вие вече сте победители, защото сте тук, за да покажете най-доброто от себе си. На добър час!”, каза заместник-кметът в началото на състезанието.

Носител на купата на община Козлодуй стана отборът на домакините – ПК „Атомик”, гр. Козлодуй, а на второ място остана отборът на ПК „Ботев”, гр. Враца. Бяха връчени и индивидуални награди – „най-малък участник” при момичетата спечели Яна Митева (2019 г.), а при момчетата – Владимир Димитров (2017 г.).

Раздадени бяха специални плакети на хората, допринасящи за развитието на плувния спорт в гр. Козлодуй.

Специален гост-съдия на събитието беше и г-н Огнян Панов, който тази година чества 50 г. спортна дейност в развитието на плувните и морски спортове в града.