На 16, 17 и 18 септември в Ботев парк ще се проведе така дългоочакваният Фестивал на занаятите и изкуствата – Козлодуй 2022 г. Община Козлодуй организира събитието за четвърти път.

Празничните фестивални дни ще бъдат изпълнени с богата културна програма, включваща фолклорни концерти на любители и професионалисти, огнени танци, нестинарки и др. Форумът ще включи изложение-базар на занаятчии, майсторски работилници и ателиета.

Във фестивала ще се включат читалищата, пенсионерските клубове и младежките организации в община Козлодуй, които ще представят различни школи и работилници за малки и големи, както и много други забавления. В неделния ден по традиция ще се състоят интересни и вълнуващи Фермерски игри.

Община Козлодуй отправя покана към майстори занаятчии да се включат в изложението базар по време на Фестивала на занаятите и изкуствата.

Общи изисквания към участниците в изложението-базар:

  • Заявяването за участие се извършва до 09.09.2022 г. на имейл: dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com и на тел. 0898 770 784/0878 313 728. Може да изпращате информация и снимки за Вашата дейност и предлаганите изделия, за да бъдете популяризирани във Фейсбук събитие на фестивала.
  • Във фестивала могат да участват само майстори, занаятчии и творци, изработващи уникати – бижута, сувенири, приложно изкуство, изделия от дърво, шити и тъкани стоки и други;
  • Участниците трябва да присъстват и трите фестивални дни;
  • Определените места могат да се ползват единствено от заявителя за представяне и/или продажба на заявените занаятчийски и/или художествени изделия;
  • Заплаща се такса за участие на място;
  • Първоначалното настаняване е от 09:00 ч. до 15:00 ч. на 16.09.2022 г. Окончателното освобождаване е на 18.09.2020 г., след 14:00 ч.;
  • Участниците сами осигуряват необходимото им оборудване;
  • Разпределението на терен ще е според реда на записване на участниците. Всеки ползвател на терен се съобразява с определеното му пространство, както и няма право да преотдава същото на трети лица!

В случай, че бъдат въведени противоепидемични мерки, организацията на фестивала ще бъде съобразена с тях.