За седми път през двата почивни дни в Козлодуй се проведе футболен турнир за купата на „Червена чета Радецки”, организиран от местния фен клуб на ЦСКА, с подкрепата на Община Козлодуй.

Състезанието е част от Общинския спортен календар. в него се включиха близо 100 деца от осем отбора, ученици родени 2009г. и по-малки. Всички участници получиха подаръци – екипи в червено-бели цветове, футболни топки и спортни пособия.

Шампионската купа спечели отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. на второ място се класира отборът на Кнежа, който отпадна от победителите на финала с 2:0. Третото място заеха децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Бутан, а четвърто – СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Бяха връчени и индивидуални награди на малките футболисти. Детски танцов състав от Търнава поздрави участниците.

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев бе гост на турнира и изгледа финала на надпреварата. В знак на благодарност за подкрепата той връчи на кмета на община Козлодуй Маринела Николова юбилеен фотоалбаум с лично посвещение от големия български треньор Димитър Пенев.

Турнирът премина при много добра организация и честна игра, с много емоции и награди. Г-жа Николова връчи част от отличията и пожела на децата много нови успехи.