Тази сутрин стратира мащабна специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Видин

Резултати от началните часове: задържани двама извършители на кражби; образувани три досъдебни производства и една предварителна проверка

В 6 часа започна комплексната операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите.

В акцията участват служители от криминална, икономическа, териториална, охранителна и пътна полиция, включени са екипи на жандармерията.

Служителите на МВР осъществяват контролна дейност на териториите на трите районни управления – Видин, Белоградчик и Кула.

Засилено е полицейското присъствие във видинския кв. “Нов път”, в селата Арчар и Медовница. Там униформените извършват активни превантивни и контролни действия – проверка на МПС, търговски обекти, криминален контингент.

Операцията ще продължи 48 часа, териториалният обхват на полицейските действия ще се променя в зависимост от актуалната оперативна обстановка в област Видин.

Междинни резултати – към 16 часа:

Задържани са извършители на две кражби.

40-годишен криминално проявен видинчанин е задържан за кражба на множество инструменти от строителен магазин в града. 59-годишна жена е задържана за кражба на портмоне от друг търговски обект в града. Образувани са едно досъдебно производство и една предварителна проверка.

Служители на РУ-Кула предприели действия след постъпили сигнали за купуване на гласове. Криминалисти извършили претърсвания на два частни адреса в градчето. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваните по случаите две досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

Снимката е илюстративна.