Маргарит Тасков от Професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ град Бяла Слатина  бе награден с грамота за Отличие и медал в националния конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ организиран от Рицарите Тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

Ученикът е в 11 клас  и това е поредното му отличие в областта на литературата. Церемонията по награждаването се проведе на 1 юни в Националния дворец на децата в София. Отличниците бяха поздравени лично от  генерал-майор акад.

Румен Ралчев – Велик Приор на България. Партньори на конкурса са: РУО – София, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата – гр, София, Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

Конкурсът се организира всяка година и е в две направления за детска рисунка -„Рицарят в мен“ и за литература –  „Рицарска постъпка“. Участниците в направление литература бяха разделени в две възрастови групи: IX-X клас и  XI-XII клас. В конкурса за есе са участвали над 500 участника от България и чужбина.