Кметът на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, директор на дирекция „Устройство на територията”, г-жа Лилия Димитрова, и директор на дирекция „Обществени поръчки и проекти”, г-жа Ирена Попова, взеха участие в шестата среща по проект „Ключ за Европа”, част от програмата „Мрежа от градове” № 621894 – CITIZ – 1 – 2020 – 1 – DE – CITIZ – NT, финансиран от европейска програма CITIZ – „Европа за гражданите”. Дискусиите по темата се проведоха в периода 12 – 15 май в гр. Аталанти, Гърция.

Домакин на срещата беше кметът на Община Локрои, Атанасиос Зекентес, който приветства всички делегати и разказа накратко за историята на населеното място.

През първия ден от програмата участниците имаха възможност да се запознаят и споделят най-добрите практики, свързани с интеграцията на чужденците.

генерал агрохимикали

Следобед г-жа Мария Цанакаки – зам.-кмет на туризма, поддръжка на зеленината и околната среда, доброволчеството и бездомните животни, запозна делегатите с елитния екип на специалните мисии на Община Локрои, чрез кратка презентация. Също така бяха представени доброволците от с. Аркица и социално-кооперативното предприятие на с. Мартино.

На следващия ден, след кратка обиколка на историческите и археологически забележителности, беше показана презентация на живо на елитния екип на специалните мисии в панхеленско учение на терен в стара бирена фабрика в Аталанти.

Партньори на Община Козлодуй по Проект „Ключ за Европа” са организации и институции от Германия, Италия, Испания, Гърция, Албания, Чехия, Полша и Унгария. Следващото посещение е в град Любачов, Полша. В Козлодуй групата ще бъде посрещната в периода 23 – 26 юни.